Kuře vařené v zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 kuřecí stehna
4 brambory
2 mrkve
1 petržel
Zvolte co máte rádi:
květák, brokolice
cibule, česnek
paprika
fazolky, růžičková kapusta atd.
Do vývaru:
snítka libečku a tymiánu
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
-----
čerstvě mletý pepř
lžíce másla
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete omyjeme. Vodu dáme vařit s kořením a bylinkami. Do vroucí vody dáme maso a vaříme cca 20 minut. Vody nedáme moc, jen, aby maso i zelenina byly pokryté.

  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Po 20 minutách vaření masa přihodíme všechnu zeleninu a vaříme do změknutí masa i zeleniny.

  3. Měkké maso vyjmeme a obereme od kostí. Zeleninu vybereme. Rozpustíme máslo a smícháme s nasekanou petrželí. Zeleninu promícháme s máslem.

  4. Na talíř dáme trochu vývaru, máslovou zeleninu a nahoru položíme kousky obraného masa. Posypeme čerstvě mletým pepřem. Je to rychlé a lehké jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!