Škvarkové bulinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

230 ml (g) vody
lžička cukru
25 g droždí
1 vejce
100 g žitného kvásku
200 g mletých škvarků
550 g hladké mouky
lžička sušeného česneku
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Těsto. Bez pekárny těsto zpracujeme ručně nebo v robotu - v troše vody rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky (vše z přichystaných surovin), necháme 20-30 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple asi hodinu vykynout.

  2. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme podlouhlou bulku. Na plechu je necháme vykynout, potřeme vejcem, posypeme semínky, hrubou solí a v rozehřáté troubě (asi 170-180°C) upečeme. Necháme vychladnout na mřížce, aby se zespodu nezapařily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!