Omáčka z uzených žeber

Recepty, Omáčky

Suroviny

cca 1 kg uzených žeber
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžička uzené papriky
150 ml smetany na vaření
4 kuličky nového koření
8 kuliček pepře
1 bobkový list
sůl
pepř
malá špetka cukru (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka.

  2. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme drobně nasekaný česnek. Minutku restujeme a přisypeme papriku.

  3. Krátce zamícháme, přidáme mouku a po orestování ji zalijeme cca půl litrem vývaru z žeber. Povaříme 15-20 minut a kdo chce hladkou omáčku, promixuje ji ponorným mixérem.

  4. Maso obereme od kosti a přidáme do omáčky. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s noky, knedlíky nebo klidně i s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!