Mleté koule v jogurtovém trojobalu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1000 g mletého masa (mix: vepřové + hovězí)
4 vařená vejce (natvrdo)
1 syrové vejce
3-4 stroužky česneku
špetka uzené papriky
strouhanka
1 malý bílý jogurt
olej
petrželka, pažitka, oregano
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo. Vejce oloupeme ve studené vodě hned po uvaření. Mleté maso smícháme se syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, přidáme jemně pokrájenou petrželku, oregano a pažitku. Podle potřeby přidáme strouhanku. Masovou směs rozdělíme na pět částí. Navlhčenou rukou připravíme placičky. Vařená vejce oloupeme a dobře zabalíme do masových placiček.

  2. Uhladíme a ze všech stran a spojíme. Jogurt smícháme s uzenou paprikou, solí a vejci. Vyšleháme. Koule obalíme v jogurtové směsi. Necháme cca 2 hodiny v chladu. Nakonec koule obalíme ve strouhance. Mašlovačkou, namočenou v oleji, potřeme všechny připravené koule. Dáme na menší pekáček, pokapaný olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova tak, aby maso bylo dobře propečené. Několikrát koule otočíme. Podáváme s bramborovými pečenými tolárky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!