Divočák s rozmarýnem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Maso (Kýta z divočáka)
50 g slaniny
6 stroužků česneku
2 lžíce sádla
2 lžíce oleje
1 velkou cibuli
1 malou mrkev
kousek celeru
kousek kořenové petržele
3 větvičky rozmarýnu
1 Masox
špetka muškátového oříšku
špetka drceného kmínu
(trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané)
koření na vepřové maso
koření na steak
koření Gyros

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku.

  2. Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout.

  3. V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu.

  4. Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo.

  5. Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso.

  6. Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn.

  7. Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout.

  8. Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!