Škvarkovo-chlebová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 krajíce tvrdšího chleba
1 l hovězího vývaru
1 mrkev
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
3-4 lžíce škvarků
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
majoránka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme škvarky, chléb, mrkev a celer - vše nakrájené na kostičky.

  2. Chvilku restujeme, pak zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme majoránku a pepř. Necháme chvíli povařit a na závěr zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze 2 lžic hl.mouky a trošky oleje.

  3. Necháme přejít varem, případně dochutíme, zdobíme zelenými natěmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!