Al salmone - Pizza s lososem

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí (nebo 4 g sušeného droždí)
lžička soli (7 g)
20 ml olivového oleje
220 ml vody
Na těsto:
500 g čerstvého lososa (je li-bo i mraženého)
zakysaná smetana
4 x mozzarella
černé olivy
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.

  2. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.

  3. Uděláme vláčné těsto, až se nebude lepit k míse. Lehce ho poprášíme moukou a dáme do tepla na půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a prsty rozmačkáme do formy na pizzu nebo na plech.

  4. Poté potřeme zak. smetanou, vyskládáme mozzarellou, kterou jsme si předem nakrájeli, olivami (množství dle chuti), lososem (nijak jsem ho neochucovala, jen ho jemně osolila) a v závěru čerstvý rozmarýn.

  5. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme cca 15 minut.

  6. Před podáním pak doporučuji pokapat citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!