Kynuté zelňáky se škvarky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
500 g kyselého zelí(1 sklenice i více)
škvarky(kolik kdo chce)
20 g droždí
50 g sádla
250 ml mléka
kmín
sůl
anglickou slaninu(nemusí být)
celý mák
hrubou sůl na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zelňáky lze dělat v domácí pekárně-nejprve tekuté suroviny, pak ostatní, dáme na program těsto a necháme i s nakynutím.

  2. Pak na vále, který posypeme moukou rozválíme, vykrájíme kolečka, mřížkou na vajíčka ozdobíme, posypeme mákem, hrubou solí, dáme je na plech a necháme ještě 10 minut odpočinout, než se nám rozpálí trouba.

  3. Pečeme do světlehněda.

  4. Můžeme je dělat běžně, že si uděláme kvásek, pak smícháme všechno dohromady a necháme hodinu kynout, poté už pokračujeme stejným způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!