Letní hlávkový salát s meduňkou a koprem

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 hlávkového salátu
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky vinného octa
1/3 hrnku vody
trochu soli
1 lžička cukru
hrstka čerstvého kopru - nakrájeného nadrobno
pár lístků meduňky
trochu citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Listy hlávkového salátu omyjeme, natrháme na kousky, stejně tak omyjeme meduňkové listy a kopr. Kopr nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do misky.

  2. V hrnku smícháme vodu, olej, ocet, sůl, cukr a citrónovou šťávu. Přidáme více či méně ingrediencí dle vlastní chuti, šťáva by ale neměla být moc slaná, kyselá, spíše chutnat sladkokysele.

  3. Do misky s listy připravenými na salát nalijeme udělanou zálivku. Lehce promícháme a hned podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!