Masové kuličky v hořčično-medové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 vejce
3 lístky bazalky (nasekané)
sůl
pepř
2 dcl vody (či vývaru)
1 lžíce medu
2 lžíce hrubozrnné hořčice (lze i kremžskou)
100 ml smetany 12%
1/2 malého pórku (nebo 3 jarní cibulky)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, vejce, sůl a pepř pořádně promícháme, vytvoříme kuličky o průměru 3-4 cm a dáme smažit na hlubší pánev s trochou oleje.

  2. Jakmile jsou ze všech stran dozlata osmažené, zalijeme vodou (vývarem), ve které jsme rozpustili med a hořčici a necháme asi 10 minut podusit.

  3. Nakonec přidáme smetanu a pórek (cibulku) nakrájený na tenké nudličky a krátce provaříme. Omáčka smetanou zhoustne. Podáváme se špagetami či bramborami, bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!