Masové kuličky v hořčično-medové omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 3 lístky bazalky (nasekané)
- sůl
- pepř
- 2 dcl vody (či vývaru)
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice (lze i kremžskou)
- 100 ml smetany 12%
- 1/2 malého pórku (nebo 3 jarní cibulky)
- sůl
Postup Masové kuličky v hořčično-medové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, vejce, sůl a pepř pořádně promícháme, vytvoříme kuličky o průměru 3-4 cm a dáme smažit na hlubší pánev s trochou oleje.
Jakmile jsou ze všech stran dozlata osmažené, zalijeme vodou (vývarem), ve které jsme rozpustili med a hořčici a necháme asi 10 minut podusit.
Nakonec přidáme smetanu a pórek (cibulku) nakrájený na tenké nudličky a krátce provaříme. Omáčka smetanou zhoustne. Podáváme se špagetami či bramborami, bramborovou kaší.