Plněné letní papriky (Dělená strava podle LK - zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Směs na plnění:
500 g mletého masa - hovězí, vepřové...
malá najemno strouhaná, osolená, vymačkaná cuketa
3 vejce
sůl, pepř
muškátový oříšek - velká špetka
cca 14 zelených paprik
Na posypání:
asi 5 rajčat
2 cibule
Nakonec:
2 rajčatové protlaky
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na plnění smíchám. Papriky opláchnu, odstraníme vnitřky. Nacpu je masovou směsí, pokladu pěkně vedle sebe do vymazaného pekáčku a nechám na 200° nasucho opéct do mírného zhnědnutí paprik.

  2. Pak zasypu směsí krájené zeleniny, přidám protlaky, osolím, podliji asi 2 cm vodou. Přikryji víkem a nechám péct asi 30 minut na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!