Jemné zapečené brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
uzené maso
cibule
kyselé zelí
paprikové pálivé koření
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky, dáme vařit do poloměkka. Zcedíme, necháme v hrnci a zalijeme mlékem, necháme louhovat alespoň půl hodiny až hodinu.

  2. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme nakrájené uzené. Vymažeme pekáč máslem a začneme do něj skládat brambory, které vytahujeme z mléka, nenecháváme je nijak odkapat.

  3. Na vrstvu brambor dáme uzené se slaninou a na to zelí. Poklademe další vrstvu brambor, zalijeme trošinkou mléka, posypeme kořením a dáme do trouby.

  4. Já jsem si tipla na 180°C zapékat kolem 20 minut. Jde už jen o propojení chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!