Ledvinky plněné bylinkami s mrkvovou kaší

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové ledvinky
mléko dle potřeby
sůl a pepř
čili a kari
rozmarýn a tymián
podle potřeby vývar
máslo
Mrkvová kaše:
asi 300 -400 g mrkve
sůl
máslo
smetana podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky podélně rozkrojíme, ale tak, aby zůstaly vcelku, vyřízneme kanálky a ledvinky zalijeme mlékem. Necháme přes noc.

  2. Pak ledvinky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, okořeníme čili a kari kořením a naplníme rozmarýnem a tymiánem. Podusíme na másle a podle potřeby podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.

  3. Mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme smetanu a máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem. podle potřeby dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!