Pikantní ledvinky s uherskou klobásou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

5 ks vepřových ledvinek
1 lžíci kmínu
1 cibuli
30 g slaniny /špek
1 lžíci sádla/ kdo chce, olej
1 lžičku mleté maďarské papriky
půl lžičky uzené mleté papriky
1 feferonku
80 g uherské klobásy
1 malou nebo půl kapie
vývar na podlití - neslaný
1 lžíci jíšky (sádlo + mouka 1:1)
sůl dle chuti
pepř čerstvě mletý

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust a propláchneme na cedníku studenou vodou. Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu. Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat.

  2. Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka.

  3. K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!