Jáhlová kaše s kokosem a ovocem

Recepty, Ostatní

Suroviny

120 g jáhel
200 ml vody
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru
2 lžíce rozinek
2 lžíce kokosu
skořice
plátek másla
drobné ovoce (rybíz, josta, ostružiny...)

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno prepláchneme, zalejeme vodou a pomaly zakryté varíme, kým sa neodparí asi polovica vody.

  2. Potom prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, kokos, vanilkový cukor a opäť pomaly zakryté varíme, kým nie je pšeno mäkké Ak treba, opatrne pridáme po troške mlieko (pšeno nemá byť rozvarené).

  3. Do hotovej kaše pridáme maslo, ovocie, opatrne premiešame a zakryté necháme mimo sporáka 5 minút postáť.

  4. Dáme na taniere, posypeme škoricou a hneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!