Kroupy zapečené se špenátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hrnek vařených krup
lžíce sádla
miska baby špenátu (asi 200 g)
kousek špeku
3 stroužky česneku
hrnek strouhaného parmazánu
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na drobně pokrájeném špeku (nebo slanině) trošku opečeme posekaný česnek, přidáme postupně špenátové lístky, promícháme a necháme zavadnout.

  2. Zapékací misku nebo menší pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme vařené kroupy a posypeme je polovinou parmazánu. Na něj rozložíme připravený špenát.

  3. Do špenátu uděláme lžící trošku prohlubně - tolik, kolik budete chtít přidat vajec. Do každého důlku rozklepneme vajíčko a posypeme zbylým parmazánem. Nic nesolíme, parmazán je slaný dost.

  4. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě (asi na 180 st.) - pekla jsem v kuchyňském sporáku na dřevo, tam se teplota odhaduje těžko. Vejce by měla být ztuhlá, ne vysušená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!