Kroupy s omáčkou z červené řepy a parmezánem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g ječných krup
3 vařené střední červené řepy
100 ml smetany ke šlehání
80 g strouhaného parmezánu
parmezánové hoblinky
lístky čerstvého oregána
zeleninový vývar
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme podle návodu, jen vodu k jejich přípravě nahradíme vývarem.

  2. Řepy nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixeru, přilijeme smetanu a rozmixujeme na jemný hustý krém. Je-li třeba, přidáme trochu smetany nebo vývaru. Osolíme a opepříme.

  3. Kroupy smícháme s připravenou řepou, strouhaným parmezánem a lístky oregána. Na talířích ozdobíme parmezánovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!