Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
1 cibule
kousek uzeného špeku (5x5 cm)
1 polévková lžíce oleje
plátek másla (2 cm)
koření Farmer grill od Avokáda
sůl
pepř
Na obalení:
hladká mouka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Panenku omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Hranou ruky je jemně naklepeme, opepříme a posypeme kořením Farmer grill (směs koření a bylinek), necháme odpočinout.

  2. Uzený špek nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky, v pávni pomalu rozehřejeme olej s máslem a dáme pomalu smažit špek a cibuli, dokud nebudou osmažené dohněda (pozor nespálit).

  3. Medailonky osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s mletou paprikou. Takto obalené maso dáme na pánev ke špeku a cibuli a zprudka opečeme z obou stran. Pak teprve podlijeme asi 2 dl vody, přiklopíme a podusíme asi 20 minut.

  4. Mouka použitá k obalení masa omáčku příjemně zahustí, takže pak už jen podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!