Přírodní plátky na žampionech

Recepty, Minutky

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety (krkovička nebo kuřecí)
1 cibule
sterilované žampiony nebo čerstvé
sojová omáčka
sůl
pepř
sladká mletá paprika
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a zaprášíme hladkou moukou, dáme do lednice chvilku odležet.

  2. Maso pak zprudka po jednom opékáme dozlatova a dáme na chvilku stranou, do výpeku dáme cibuli na kolečka a přidáme žampiony, za stálého míchání opékáme, aby nám cibulka změkla.

  3. K cibuli a žampionům přidáme maso, zakapeme sojovkou a malinko podlijeme, necháme prohřát. Podáváme s hranolky nebo kaší a oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!