Kefírový nepečený zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 ml hustého kefíru
100 ml mléka
30 g sypké želatiny
5 pl moučkového cukru
libovolné na kostičky nakrájené ovoce
na vyložení formy potravinářské folie,nebo alobal
na nepečený korpus:
3 tatranky -1ks/30g
3 cm silný plátek změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu.

  2. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto.

  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno.

  4. Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme.

  5. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy. Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí.

  6. Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!