Nádivka s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

450 g kuřecího masa
20 dkg uzeného
olej
6 rohlíků
250 ml mléka
muškátový květ
sůl
4 vejce
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso lehce naklepeme a po obou stranách na rozpálenem oleji pečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky také nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvilce přebytečné mléko z rohlíků vymačkáme.

  2. Namočené rohlíky vložíme do mísy, přidáme kuřecí maso, pokrájené uzené na kostičky, muškátový květ, sůl a rozšlehaná vejce. Směs opatrně promícháme, dáme do vymazané formy a necháme péct na 1/2 hodiny, dokud povrch nádivky nezrůžoví. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

  3. Na Velikonoce nádivku dávám do vymazané formy na bábovku a pak jí upečenou vyklopím a krásně drží tvar a jenom se nakrájí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!