Kefírový koláč s rebarborou a skořicovou žmolenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 ml kefírového mléka
3 vejce
½ hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
½ hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek ovesných vloček
+ 600 g rebarbory
Na drobenku:
150 másla
3 PL třtinového cukru
3 PL polohrubé mouky
1 skořicový cukr (nebo jen skořice)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme žmolenku z výše uvedených ingrediencí. Rebarboru oloupeme, pokrájíme na kostičky.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vločkami. Vejce vyšleháme s kefírovým mlékem, olejem a cukrem. Postupně přidáváme k vaječné směsi mouku s práškem do pečiva a vločkami. Vše dobře promícháme.

  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Do těsta vmáčkneme kousky rebarbory. Zasypeme skořicovou žmolenkou a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!