Kalamáry v bešamelové omáčce s brokolicí

Recepty, Mořské plody

Suroviny

2 ks čerstých kalamárů nebo sáček mražených
šťáva z jednoho citronu
sůl
pepř
5 stroužků česneku
oregano
mléko
máslo
hl. mouka
smetana na vaření
brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici nakrájet na růžičky a dát vařit do osolené vařicí vody, dokud nezměkne. Vyndat z vody a dát stranou.

  2. Kalamáry nakrájet na kolečka a malé kousky, vložit do misky, osolit, opepřit a zakapat citronem - nechat chvilku proležet.

  3. Stroužky česneku prolisovat a dát osmažit na oleji do světle hněda - dát stranou.

  4. Poté v hrnci udělat základní bešamel (rozpustit máslo-cca 5 PL, zasypat moukou-cca 3 PL, trochu nechat osmažit, zalít mlékem-cca 2-3 hrnky a pořádně rozmíchat aby nebyly hrudky-když nejde vařečkou, tak použít mixer. Dle potřeby hustoty zředit vodou).

  5. Hotový bešamel osolit, opepřit, přidat trochu smetany na vaření-cca půl hrnku, oregano, česnek, brokolici a ještě chvilku povařit.

  6. Kalamáry dáme smažit na olej bez žádné další přípravy cca 5 minut - záleží na tom, jak velké kusy máte.

  7. Uvařené těstoviny dle vašeho výběru zalít bešamelovou omáčkou a posypat kalamáry.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!