Kalamáry a krevety na bílém víně

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 kg kalamárů
0,8 kg krevet
1 cibule
2 stroužky česneku
2 dl bílého vína
4 plátky másla
nakrájená petrželka
tymián
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme kalámary (vytáhneme za chapadla s hlavičkou ven, nožem vytlačíme vnitřnosti a nezapomeneme vytáhnout průhlednou kost), omyjeme je a nakrájíme na třetiny (od hlavičky odkrojíme i chapadla a přidáme rovněž do směsi).

  2. Očistímě krevety (odkrojíme hlavičku a za nožičky sloupáváme průhledný krunýřek) a nakrájíme na třetiny stejně jako kalamáry. Přidáme ke kalamárům a krevetám najemno nakrájenou cibulku a cesnek a zpěníme na másle.

  3. Po zpěnění směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Jako poslední přidáme petrželku. Podáváme hotovou směs se zeleninovým salátem a toasty nebo jinou vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!