Perníková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Používám toto perníkové těsto:
400 g hladké mouky
100 g másla NEROZPUŠTĚNÉHO, jen rozkrájet
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
Náplň:
povidla (nebo marmeláda, která nevytéká, např. meruňková, jablečná)
strouhaný perník
drcené vlašské ořechy
brusinky (nebo rozinky)
rum (na naložení brusinek)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme hladké těsto, nenecháváme rozležet. Rozdělíme na poloviny a z každé poloviny rozválíme obdélník.

  2. Potřeme povidly nebo marmeládou, posypeme drcenými ořechy a strouhaným perníkem, poklademe brusinkami nebo rozinkami naloženými v rumu.

  3. Zamotáme roládu, potřeme vajíčkem a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!