Kalamáry marinované a odlehčený salát Coleslaw (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g kalamárů - tuby
100 ml olivového oleje
5 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
hrst krájené zelené petrželky
slunečnicový olej
Salát:
malá hlávka zelí
4 mrkve
sůl
pepř
200 g bílého jogurtu
200 g zakysané smetany(pozor na škrob!)
lžíce citronové šťávy
kokosový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Tuby opláchnu, nakrájím a naložím do marinády.

  2. Marináda na kalamáry: do 100 ml olivového oleje rozmačkám 5 stroužků česneku, přidám podle chuti mletý pepř, sůl, hrst krájené zelené petrželky. Smíchám. Do toho dám marinovat 500 g kalamárů - tuby na 20 minut.

  3. Kalamáry postupně restujeme na pánvi s olejem do měkka.

  4. Coleslaw: Malou hlávku zelí nakrájím na jemno, osolím a v míse pomačkám kvedlačkou, až pustí šťávu. Přidám 4 nastrouhané mrkve, opepřím, přidám zakysanku, jogurt. Dochutím citronovou šťávou a kokosovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!