Kadlíkova Zelenočtvrteční večeře

Recepty, Ryby

Suroviny

Salát:
2 kg brambor
8 uvařených vajec
2 velké cibule
2 zavařené okurky
20 cm šunkového kabanosu
1 sáček Zelenina pod svíčkovou
1 sáček Zelenina do polévky
sůl
pepř
hořčice
olej
lák z okurek
sterilované papriky
Ryby:
3 pstruh
medvědí česnek
vývar
máslo
sůl
mletá paprika
chilli
kmín
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Salát byl rychlovka a náhlý popud - uvařil jsem hrnec malých brambůrek, které mě zavazely ve špajzu. Oloupal, přetlačil přes kolečko, nakrájel vajíčka, přidal osmahlý na kostičky nakrájený kabanos, 5 minut vařenou tu mraženou zeleninu, zamíchal, ochutil.. Dělal jsem stylem - přiměřeně... se strachem, aby nebylo málo... no a nakonec jako vždy míchal v lavoru, ve kterém jindy v rukách peru barevné trička.

  2. Na plech jsem naskládal omyté stříbrnice, vnitřek vycpal medvědím česnekem, zbytek česneku nasypal na ně. Posolil, trošku pepře, kmínu, tymiánu, sušenou červenou papriku.. To v rohu plechu jsou tři kalmaři, kteří taky strašili v mražáku... Tak jsem je tam švihnul... Podlil jsem to vývarem v vepřového ovaru, a dal péct. Za půl hodinky jsem přidal pár oříšků másla.

  3. No a po tomto předkrmu jsme se s dcerou a pejskama odebrali na zahrádku místní hospůdky, kde jsme si dali zelené pivečko... Teda Kadlík si jich dal osum, hovado nekulturní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!