Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice (po cca 200 g)
1 cibule
Marináda:
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hořčice
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
1/2 hrnku vody
sůl
pepř
chilli podle chuti
Salát:
5 středních brambor uvařených předem
2 vejce na tvrdo
4-5 ředkviček
1-2 jarní cibulky
2 lžičky hořčice
2-3 lžíce majonézy (nebo napůl se zakysanou smetanou)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme protlak a minutku restujeme. Odstavíme, zalijeme vodou, přidáme všechny zbývající suroviny a dochutíme. Maso nenaklepáváme a naložíme na 24 hodin do lednice.

  2. Před pečením hodinu předem vytáhneme. Dáme i s marinádou a posypané nakrájenou cibulí do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Troubu stáhneme na 150 stupňů a v přikrytěm pekáčku pečeme cca 2 hodiny do měkka.

  3. Na bramborový salát nakrájíme brambory a vejce na kostky a ředkvičku na drobné kostičky. Přidáme hořčici, drobně nakrájenou cibulku a majonézu. Dochutíme solí a pepřem Dáme uležet a podáváme s upečenou krkovicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!