Kadlíkova kachní kalorickocholesterolová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

kachní škvarky (z cca 2,5 kg kachních kůží, sádla a ořezu)
0,5 kg kachních jater
0,5 kg vařeného kachního masa z trupů
0,5 l kachního sádla
0,25 kg vepřového sádla
houbový prášek
sušená pálivá paprika
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachní kůže, sádlo, i libový ořez /všechno, co se dalo ožpižlat z kachních trupů, už jednou ořezaných/ jsem nakrájel na kostky a pomalu vyškvařil sádlo. První skleničku 0,7 litru jsem si uložil, jakožto správnou moravskou obdobu řeckého olivového oleje.

  2. Hotové škvarky /po notné konzumaci ještě teplých, s čerstvým chlebem/, jsem pomlel na mlýnku, na prostřední šajbě.

  3. Na zbytku sádla jsem osmažil nakrájené kachní játra, a taktéž pomlel.

  4. Uvařené kachní trupy jsem obral, část masa zkonzumoval okamžitě, část dal do polívky, a zbytek - opět pomlet.

  5. Vzniklou směs jsem promíchal, přidal rozpuštěné sádlo, okořenil houbovým práškem, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, trochou papriky.

  6. Čtyři půlkilové skleničky jsem zavařil, zbytek uchoval v lednici. To asi ani nebylo třeba, bylo zkonzumováno během soboty a neděle. Servíroval jsem na opečených toustech, pokladené plátkama česneku, zasypané řeřichou a pokapané chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!