Lepkavá kuřecí křidélka jednoduše

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks kuřecích křídel
sůl
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté chilli papriky
1 lžíce oleje (kokosový, slunečnicový)
poleva
2 lžíce medu
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce thajské sladkokyselé omáčky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 140-150 °C (podle trouby), křidélka očistíme a v kloubech rozdělíme. Všechny díly osolíme potřeme lehce olejem a poprášíme směsí paprik z obou stran. Poklademe do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Vložíme do trouby a zvolna pečeme 50 -60 minut bez podlévání.

  2. Připravíme polevu smícháním omáček s medem, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Dobře vše promícháme a potřeme opečená křidélka z obou stran. Zvýšíme teplotu trouby na 180° C a pekáček vložíme zpět.

  3. Pečeme 7-10 minut, pak křidélka ještě jednou otočím, potřeme nebo lžící polijeme polevou a dáme znovu péct dozlatova cca 5-10 minut. Podáváme s rýží, posypané sezamovým semínkem a lístky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!