Japonský rýžový hrnec

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček)
4 jarní cibulky
kousek zázvoru (1 cm)
1,5 lžíce oleje
2 PL sójové omáčky Tamari
4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy
2 špetky cukru
rýže jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme.

  2. Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty.

  3. Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!