Krupicový koláč s tvarohem a ovocem (rybízem)

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
80 g cukru
150 g másla
300 g hladké mouky (mám vyzkoušeno i z polohrubé mouky)
1 vejce
špetka soli
HORNÍ VRSTVA:
4 vejce
3 vaničky nízkotučného tvarohu
150 g cukru
1 vanilkový cukr
80 g másla
1 balíček vanilkového pudinku
1 prášek do pečiva
75 g dětské krupičky
450 g rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, vejce, cukru a špetky soli uhněteme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

  2. Poté těsto vyválíme na placku a přeneseme na vymazaný plech, pečeme asi 15 minut při 175°C. Upozorňuji, že s těstem se špatně manipuluje při přenášení na plech, těsto se trhá. Nejlepší je ho rozválet a přenášet na plech po částech a přímo na plechu to těsto trochu zamačkat. Ale jinak je moc dobré.

  3. Oddělíme si žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme, cukr, tvarohy,rozpuštěné a vychladlé máslo, pudinkový prášek, prášek do pečiva a dětskou krupičku.

  4. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně ho zapracujeme společně s rybízem do tvarohové směsi.

  5. Rozprostřeme na korpus a pečeme asi 30 minut při 200°C.

  6. Stačí už jen nechat vychladnout a nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!