Valašský kontrabáš

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g brambor
250 g pohanky
200 g uzeného bůčku
50 g uzené slaniny (nebo sádla)
1 lžička majoránky
3-5 stroužků česneku
1 cibule
150 g uzeného sýru (cihly)
sůl
pepř
sádlo
strouhanka (na vymazaní a vysypaní zapékací mísy)
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu uvaříme pohanku.

  2. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostičky nakrájené brambory.

  3. V pánvi (nejlépe wok)vyškvaříme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a krátce v ní osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

  4. Přidáme na kostičky nakrájený bůček, chvíli opékáme, přisypeme uvařenou pohanku a dochutíme solí, majoránkou a pepřem.

  5. Přidáme brambory, směs promícháme, vložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě 5-10 minut zapečeme. Podáváme s kysaným zelím (nejlépe domácím).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!