Dvojitá roláda s banánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 6 vajec
- špetka soli
- 80 g cukru krystal
- 80 g polohrubé mouky
- 1 rovná lžíce kakaa
- krém:
- 1 kakaový či čokoládový pudink
- 300 ml mléka
- 4 lžíce cukru krystal
- 1/2 másla 82%
- 2 lžíce kakaa
Postup Dvojitá roláda s banánem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky a cukr šleháme asi 3 minuty do husté, téměř bílé pěny (krému), vmícháme mouku a lehce sníh.
Na menším plechu na pečicím papíru upečene plát z poloviny těsta (170°C cca 8-10min), po upečení vyklopíme na pocukrovanou utěrku a srolujeme.
Do druhé poloviny dáme kakao a lehce zamícháme. Tento plát také upečeme.
První těsto narovnáme, potřeme meruňkovou marmeládou, na něj vyklopíme upečený druhý plát tmavšího těsta, stáhneme pečicí papír a opět společně zavineme v utěrce.
Zatímco roláda chladne, uvaříme si z mléka, pudinku a cukru pudinkový prém a ve vodní lázni zchladíme (průběžně metličkou šleháme, aby se neudělal škraloup). Máslo rozšleháme s kakaem, všeháme studený pudinkový krém.
Roládu rozvineme, potřeme krémem, položíme na kraj podélně oloupaný banán a roládu stočíme. Povrch potřeme zbytkem krému, vidličkou uděláme rýhy a dáme vychladit.