Císařské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g polohrubé mouky
80 g hladké mouky
lžíci kakaa (vrchovatou)
200 g krupicového cukru
6 vajíček
3 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce vody (vlažné)
špetka soli
Krém:
250 ml mléka
80 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
250 g másla
2 vanilkové cukry
60 g tuku
150 g čokolády na vaření
Ořechová nádivka:
200 g ořechů
100 g moučkového cukru
trochu mléka (asi 60 - 70 ml)
(přivedeme k varu a odstavíme)

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Bílky oddělíme od bílků a se špetkou soli ušleháme sníh. Až je sníh napůl ušlehaný přidáme cukr a došleháme. Potom do sněhu zašleháme žloutky, olej a a vodu. Až se směs spojí, tak do ní prosejeme mouku a kakao.

  2. Promícháme a nalijeme na pekáč vyložený papírem na pečení. Pečeme na 180°C 15 minut. Dáme vychladit a podélně rozřežeme na tři pruhy.

  3. Potřeme ořechovou nádivkou a na nádivku natřeme krém, to opakujeme i na druhý pruh těsta. Přiklopíme posledním pruhem těsta a celé potřeme krémem. Boky posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Můžeme také místo krému potřít čokoládovou polevou a ozdobit šlehačkou.

  4. KRÉM: Mouku nasypeme do mléka a uvaříme kaši, až je hustá odstavíme ji a zamícháme do kaše vanilkové cukry a nastrouhaný 100% tuk. Mícháme tak dlouho dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Vychladíme. Máslo a cukr ušleháme do pěny a po částech do másla zašleháme připravenou kaši.

  5. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a částečně zchladíme. Teplou ji zašleháme do krému a na půl hodiny necháme stát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!