Hruškový nákyp

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g kulatozrnné rýže
1 l mléka
100 g cukru
4-5 vajec
1/4 lžičky mleté skořice
asi 80 g másla
2 lžíce rumu
hrst ořechů
rozinky
vanilkový lusk
3 hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka dáme vnitřek vanilkového lusku nebo celý lusk, osolíme a přidáme rýži, uvaříme. Lusk vyjmeme. Žloutky ušleháme s cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem a rumem. Směs vlijeme do rýže.

  2. Přidáme oloupané a nakrájené hrušky, nasekané ořechy a rozinky, nejlépe namočené v rumu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Misky vymažeme máslem a naplníme nákypem. Zapečeme.

  3. Před podáváním pocukrujeme a můžeme polít sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!