Čokoládový termix (poctivý a domácí)

Recepty, Ostatní

Suroviny

Suroviny:
250 ml smetany ke šlehaní
250 g tučného vaničkového tvarohu
100 g čokolády
špetka soli
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku nalijte šlehačku. Jakmile začne vařit, stáhněte oheň a do šlehačky nalámejte čokoládu. Metličkou míchejte vše tak dlouho, dokud se čokoláda nespojí se smetanou. Vznikne vám hustý krém. Do krému jsem ještě přidala špetku soli, protože sůl umí posilovat schopnost chuťových pohárků a vnímat sladkost.

  2. Do směsi přidejte tvaroh a vše dohladka vymíchejte.

  3. Na závěr termix doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Cukr můžete nahradit medem, javorovým sirupem či stévií.

  4. Hotový termix rozlijte do misek, uložte do lednice a nechte zchladnout.

  5. Nelekejte se, že je termix zpočátku tekutý. V lednici krásně ztuhne, můžete ho dozdobit sezonním ovocem, kokosem nebo třeba slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!