Hruškový mřížkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
150 g másla
80 g moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
Náplň:
500 g hrušek
4 kousky sušenek BeBe Dobré ráno
1/4 lžičky skořice
50 g třtinového cukru
60 g rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme vejce, sůl, vanilkový cukr, pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladna.

  2. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta odebereme 1/3 a dáme stranou. Vyválíme kruh velký, aby pokryl dno i boky formy, dáme do formy a pevně přimáčkneme.

  3. Dno koláče posypeme rozdrobenými sušenkami, 1/2 rozinek a poklademe hruškami které nakrájíme na malé kostičky, jsou-li měkké, nebo nastrouháme na plátky. Posypeme druhou 1/2 rozinek, třtinovým cukrem a skořicí. Ze zbylého těsta vyválíme válečky z kterých uděláme mřížku na koláči. Pečeme na 180 °C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!