Pýchavka na smetaně

Recepty, Houby

Suroviny

150-200 g pýchavky - množství je opravdu velmi orientační, záleží, pro kolik lidí vaříme
1 lžíce oleje
1 cm plátek másla
1 cibule
1/2 červené kapie
špetka muškátového oříšku
250 g zakysané smetany
1/2 l ochuceného vývaru - (hovězí, kuřecí)
1 lžička hladké mouky na zahuštění
sůl, pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli zpěníme na oleji a plátku másla do světle hnědé barvy.

  2. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou kapii a následně očištěnou a na menší kostičky nakrájenou pýchavku, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.

  3. Vše společně chvíli smažíme, pak zalijeme vývarem a ještě tak 10 minut vaříme.

  4. V zakysané smetaně rozmícháme několik lžic horkého vývaru z pýchavek a lžičku hladké mouky,

  5. Vše společně dobře provaříme. Podáváme s knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!