Vepřové na česneku s paprikami na šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 plátků vepřového masa (měla jsem pečeni)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 bílá paprika
nasekaná petrželová nať
mleté sladká paprika
sůl
mletý pepř
1 lžička koření na drůbež
1 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, ne moc, ať maso není moc rozklepané a je pěkně šťavnaté. Z každé strany osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a dáme stranou na talíř.

  2. Do pánve dáme olej s oloupaným česnekem. Přidáme maso, necháme lehce orestovat, když maso pustí trochu šťávy, tak pánev přikryjeme pokličkou a dusíme.

  3. Mezitím na tenké nudličky nakrájíme papriku, kterou jsme předem zbavili semínek a nasekanou petrželkou - asi tak lžící, po chvilce ji přidáme k masu, přidáme lžičku koření na drůbež a podlijeme asi tak hrnkem vody a opět přikryjeme a necháme dál dusit až doměkka. Během dušení můžeme podlévat vodou, abychom měli dost šťávy.

  4. Ke konci přidáme lžíci hořčice, tu v pánvi lehce vidličkou rozmícháme a už necháme krátce povařit bez pokličky. Nakonec můžeme ještě podle chuti dosolit nebo dopepřit. Hotové jídlo podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!