Vepřové na česneku s paprikami na šťávě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 plátků vepřového masa (měla jsem pečeni)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bílá paprika
- nasekaná petrželová nať
- mleté sladká paprika
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžička koření na drůbež
- 1 lžíce hořčice
Postup Vepřové na česneku s paprikami na šťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, ne moc, ať maso není moc rozklepané a je pěkně šťavnaté. Z každé strany osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a dáme stranou na talíř.
Do pánve dáme olej s oloupaným česnekem. Přidáme maso, necháme lehce orestovat, když maso pustí trochu šťávy, tak pánev přikryjeme pokličkou a dusíme.
Mezitím na tenké nudličky nakrájíme papriku, kterou jsme předem zbavili semínek a nasekanou petrželkou - asi tak lžící, po chvilce ji přidáme k masu, přidáme lžičku koření na drůbež a podlijeme asi tak hrnkem vody a opět přikryjeme a necháme dál dusit až doměkka. Během dušení můžeme podlévat vodou, abychom měli dost šťávy.
Ke konci přidáme lžíci hořčice, tu v pánvi lehce vidličkou rozmícháme a už necháme krátce povařit bez pokličky. Nakonec můžeme ještě podle chuti dosolit nebo dopepřit. Hotové jídlo podáváme s rýží.