Hovězí řízky dušené na zelenině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa z kýty
20 g hladké mouky
70 g tuku
2 velké cibule
1 kg sezonní zeleniny:
mrkev
celer
kedluben
1 dcl smetany
sůl
pepř
mletá sladká paprika
bobkový list
nové koření
zelená petrželka
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 řízků, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na tuku po obou stranách opečeme.

  2. Opečené maso a očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme střídavě do kastrolu. Osolíme, pepříme, posypeme paprikou, přidáme koření a polijeme tukem ze smažení, přidáme vodu a zvolna dusíme do změknutí.

  3. Potom zahustíme zbytkem mouky a smetanou. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!