Bylinková nádivka vedle pečeného kuřátka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 vejce
5 rohlíků
1 dl mléka
čerstvá petrželová nať
pažitka
2 jarní cibulky (s natí)
bazalka
oregáno
1 cibule
4 stroužky česneku
špetka soli
špetka pepře
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky ručně natrháme na kousky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout.

  2. V míse pak smícháme s rohlíky s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a celými vajíčky. Pomalu propracováváme.

  3. Poté přidáme petrželku, pažitku, cibulku s natí, ostatní koření, pepř, sůl a špetku muškátu a vše dobře promícháme.

  4. Z hmoty uděláme malé šištičky, které obalíme ve strouhance a přidáme péci k masu (drůbežímu nebo vepřovému bůčku).

  5. Bylinková nádivka se peče do zezlátnutí asi 30 minut, proto ji dáme do trouby k masu až půl hodiny před jeho dopečením. Během pečení ji několikrát polijeme masovým výpekem. V tomto receptu si přijdou na své jak vegetariáni, tak masožrouti. Nádivku pečeme s kuřetem nebo vepřovým masem, přílohou může být sama nádivka nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!