Bylinková nádivka vedle pečeného kuřátka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 vejce
- 5 rohlíků
- 1 dl mléka
- čerstvá petrželová nať
- pažitka
- 2 jarní cibulky (s natí)
- bazalka
- oregáno
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka muškátového květu
Postup Bylinková nádivka vedle pečeného kuřátka
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky ručně natrháme na kousky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout.
V míse pak smícháme s rohlíky s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a celými vajíčky. Pomalu propracováváme.
Poté přidáme petrželku, pažitku, cibulku s natí, ostatní koření, pepř, sůl a špetku muškátu a vše dobře promícháme.
Z hmoty uděláme malé šištičky, které obalíme ve strouhance a přidáme péci k masu (drůbežímu nebo vepřovému bůčku).
Bylinková nádivka se peče do zezlátnutí asi 30 minut, proto ji dáme do trouby k masu až půl hodiny před jeho dopečením. Během pečení ji několikrát polijeme masovým výpekem. V tomto receptu si přijdou na své jak vegetariáni, tak masožrouti. Nádivku pečeme s kuřetem nebo vepřovým masem, přílohou může být sama nádivka nebo brambory.