Hovězí guláš Gambrinus

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa
600 g cibule
120 g česneku
100 g hladké mouky
0,5 l piva Gambrinus
sůl
majoránka
kmín
olej
Maggi
gulášové koření
mletý pepř
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme na jemno cibuli, hovězí maso nakrájíme na větší kostky, česnek na kolečka.

  2. Na oleji zpěníme do růžova cibule, přídáme česnek, chvilku restujeme a přídáme hovězí maso. Až se maso zatáhne, přidáme hladkou mouku, papriku, přidáme ještě gulášové koření a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme. Necháme dusit do měkka.

  3. Když je maso měkké, přilijeme pivo Gambrinus, zamícháme, přidáme majoránku, Maggi, kmín a chvilku povaříme.

  4. Servírujeme buď se špekovým nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!