Kari-nádivka
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 tvrdších housek
- 3 dl mléka
- 5 lžic rozpuštěného másla
- 350 g uzeného masa
- 4 - 5 vajec
- sůl
- muškátový květ
- petrželová nať
- 10 dkg uzený tvrdý sýra
- lžička kari koření
- 5 dkg vyškvařené slaniny
Postup Kari-nádivka
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na drobné kostičky, vařené uzené maso a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky.
V zahřátém mléce rozmícháme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, špetku muškátového květu, sekanou petrželku a kari koření.
Vše nalijeme na kostičky kousky a dobře promícháme, aby se nám houska nasákla. Přidáme uzené maso a sýr, a zapracujeme do sebe. Rukama vytvoříme váleček a dáme do pekáčku s vyškvařenou slaninou.
Pečeme buď samostatně nebo s vepřovým masem či kuřetem. Podáváme s bramborem a salátem jako hlavní jídlo, nebo necháme zestydnout a podáváme jako studený nářez na obložených talířích.