Kari-nádivka

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 tvrdších housek
3 dl mléka
5 lžic rozpuštěného másla
350 g uzeného masa
4 - 5 vajec
sůl
muškátový květ
petrželová nať
10 dkg uzený tvrdý sýra
lžička kari koření
5 dkg vyškvařené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na drobné kostičky, vařené uzené maso a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky.

  2. V zahřátém mléce rozmícháme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, špetku muškátového květu, sekanou petrželku a kari koření.

  3. Vše nalijeme na kostičky kousky a dobře promícháme, aby se nám houska nasákla. Přidáme uzené maso a sýr, a zapracujeme do sebe. Rukama vytvoříme váleček a dáme do pekáčku s vyškvařenou slaninou.

  4. Pečeme buď samostatně nebo s vepřovým masem či kuřetem. Podáváme s bramborem a salátem jako hlavní jídlo, nebo necháme zestydnout a podáváme jako studený nářez na obložených talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy