Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 lžíce oleje
3 pomeranče
2 mrkve
1 jarní cibulku
1 stroužek česneku
kousek zázvoru
1/2 chilli papričky
50 ml bílého vína
300 ml drůbežího vývaru
300 ml smetany
sůl
pepř
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. 2 pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Z jednoho pomeranče vymačkáme štávu.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubo.

  3. Cibulku nakrájíme na slabá kolečka.

  4. Česnek, zázvor a čili papričku nakrájíme na jemno.

  5. Maso na kostičky a dáme na rozpálenou pánev s olejem osmahnout.

  6. Maso vyndáme a na pánev dáme osmahnout mrkev, přidáme česnek, cibulku, papričku a zázvor a společně chvilku vše osmahneme.

  7. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit.

  8. Pak přidáme pomerančovou štávu a vývar, necháme trošku podusit, aby nebyla mrkev tak tvrdá.

  9. Zalijeme smetanou a povaříme.

  10. Poté přidáme zpátky maso a prohřejeme. Ke konci přidáme kousky pomeranče prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a citr. štávou. Kdo bude chtít může ještě omáčku trochu zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!