Brambory podle Holanďana
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 vařených brambor ve slupce
- 20 dkg měkkého salámu
- 2 cibule
- 1 hermelín
- 15 dkg nivy
- 10 dkg tvrdého sýra
- sladká smetana
- mletý pepř
- sladká paprika
- libovolné bylinky
Postup Brambory podle Holanďana
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, stejně tak jako salám a hermelín.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, nivu nastrouháme nahrubo a všechno v pekáči promícháme a okořeníme. Protože jsou niva i hermelín slané, pokrm nemusíme solit, nebo jen nepatrně.
Zalijeme smetanou (cca 1-2 dl) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme asi půl hodiny, chvíli před dopečením posypeme strouhaným tvrdým sýrem a necháme rozpustit a zezlátnout.. Podáváme se zeleninovým salátem