Brambory podle Holanďana

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 vařených brambor ve slupce
20 dkg měkkého salámu
2 cibule
1 hermelín
15 dkg nivy
10 dkg tvrdého sýra
sladká smetana
mletý pepř
sladká paprika
libovolné bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, stejně tak jako salám a hermelín.

  2. Cibuli pokrájíme na půlkolečka, nivu nastrouháme nahrubo a všechno v pekáči promícháme a okořeníme. Protože jsou niva i hermelín slané, pokrm nemusíme solit, nebo jen nepatrně.

  3. Zalijeme smetanou (cca 1-2 dl) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

  4. Pečeme asi půl hodiny, chvíli před dopečením posypeme strouhaným tvrdým sýrem a necháme rozpustit a zezlátnout.. Podáváme se zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!