Fazolový kotlík od Krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece (nebo po 200 g vepřové plece, hovězí roštěné a kuřecí prsa)
2 PL sádla
100 g anglické slaniny
2 plechovky červených fazolí
2 střední cibule
1 červená kapii
2 rajčata
2-3 feferony
1 malý rajský protlak
1 PL kremžské hořčice
2 stroužky česneku
1 malá plechovka sterilované kukuřice
sůl
pepř
bylinky dle vaší chuti
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle a kousku anglické restujeme cibulku do tmava.

  2. Přidáme libovolné maso na tenké nudličky (hovězí, vepřové nebo kuřecí, taky můžeme použít všechny tři 1 hovězí, 2 vepřové, 3 kuřecí), postupně přidávat dle toho jak nám masa měknou a restujeme.

  3. K masu přidáme na větší kousky papriku, rajčata, feferonku, opět chvíli restovat a pomalu za stálého míchání přidáme rajský protlak, hořčici, česnek, koření, mírně podlijeme vývarem (nejraději používám silný hovězí při troj kombinaci mas) a dusíme do měkka.

  4. Nakonec steril. červené fazole i s lákem a kukuřici, mírně redukujeme, přidáme plátky oprančené slaniny, dozdobíme a je hotovo. Velmi jednoduché a moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!