Salát pěti-fazolový se sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

240 g sterilovaných bílých fazolí
240 g sterilovaných červených fazolí
240 g steril. černých nebo Barlotti fazolí
1 hrst zelených fazolek
naklíčené fazole mungo (zelené)
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku
malá červená cibule
50 g sýru (čedar)
salátové listy různé-
dle chuti šunka nebo klobása - nemusí být
Dresink:
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu nebo limety
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté scezené zelené fazolky. Restujeme asi 2 minuty, aby zůstaly na skus a dáme stranou.

  2. Všechny okapané fazole dáme do mísy, přidáme sýr nakrájený na kostičky a dle chuti šunku nebo klobásu (není to nutné, ale dobré). Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme i se zelenými fazolkami a podáváme na salátových listech posypané naklíčenými mungo fazolemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!