Fazolová polévka po mexicku

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g mletého masa (já použila krůtí)
1 krabice rajčatové passaty (500 g)
1 cibule
1 plechovka červených fazolí (sterilovaných)
1 plechovka sterilované kukuřice
2 řapíky celeru
1 lžíce koření Fajitas (paprika sladká, uzená, pálivá, cibule, česnek, hořčice žlutá, třtinový cukr, sůl)
1 lžička chilli (vloček)
1 lžička římského kmínu (mletého)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme, dokud se dobře neoddělí. Zasypeme kořením, osolíme a zalijeme rajčatovou passatou. Přidáme nakrájené řapíky celeru a podlijeme vodou (nebo vývarem), cca 300 ml. Necháme cca 20 minut vařit. Nakonec přidáme okapané fazole, kukuřici a prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!