Slepované banánky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
420 g hladké mouky
280 g másla
140 g cukru
2 žloutky
1 vanilkový cukr
Na slepení:
jahodová marmeláda
Na ozdobení:
50 g čokolády na vaření
5 g tuku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme povolené máslo (Heru), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do pěny. Pak přidáme žloutky a ještě šleháme. Naposledy přidáme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které až nakonec doděláme rukama. Necháme ho půl hodiny odležet v chladu. Na mašinku na maso přiděláme nástavec na cukroví, vytlačíme na prsty kousek těsta, dáme na pomoučený vál a formičkou upravíme velikost. Klademe je na plech na pečící papír. Pečeme je v troubě, předehřáté na 160°C do světle růžova na spodní straně asi 20 minut. Pak je i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Těsto se i dobře vyvaluje a můžeme vykrájet i jiné tvary.

  2. Vychladlé banánky slepíme marmeládou a necháme je do druhého dne ztuhnout. Čokoládu s tukem rozehřejeme, rozmícháme a konce banánků smočíme. Necháme v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!